شرکتنامه سند مهمی است که هنگام ثبت شرکت تنظیم میگردد که شامل موارد مهم و اساسی فعالیت شرکت است. در شرکت نامه مواردی مانند نام شرکت، نوع فعالیت، میزان سرمایه، سهم شرکا و نحوه مدیریت شرکت به طور دقیق ثبت میشود. حال که با مفهوم کلی شرکتنامه آشنا شدید. شرکت نامه مناسب چه ویژگیهایی دارد؟ شرکت نامه از چه اجزایی تشکیل شده است و چه تفاوتی با اساسنامه دارد؟ با ثبت پروا برای ارائه پاسخ به این مطالب همراه باشید.
شرکت نامه چه اهمیتی دارد؟
شرکت نامه، سندی است که وجود و هویت قانونی یک شرکت را تایید میکند. بدون شرکت نامه، فعالیت هر کسب و کاری غیر قانونی محسوب میشود و ممکن است با پیامدهای حقوقی مواجه شود. وجود شرکت نامه برای جلوگیری از بروز اختلافات و ایجاد شفافیت ضروری است. همچنین، شرکت نامه به عنوان یک سند رسمی، هویت و اعتبار شرکت را در مراجع قانونی و اداری تایید میکند و به شرکت اجازه میدهد تا به طور قانونی فعالیت کرده و از حقوق خود دفاع کند. در واقع، شرکت نامه نه تنها برای شرکا، بلکه برای مشتریان و کارمندان شرکت نیز اهمیت دارد و نشان میدهد که در یک شرکت قانونی در حال دریافت و ارائه خدمات هستند.
اجزا و مواردی که در شرکت نامه نوشته میشود
۱. مشخصات شرکت:
نام شرکت
نوع شرکت
موضوع فعالیت شرکت
مدت فعالیت شرکت
آدرس ثبت شده شرکت
۲. مشخصات شرکا:
نام و نام خانوادگی شرکا
سهم هر شریک در سرمایه شرکت
میزان مسئولیت هر شریک
۳. سرمایه شرکت:
میزان سرمایه شرکت
نحوه تامین سرمایه
سهم هر شریک در سرمایه
۵. سایر مقررات:
نحوه انحلال شرکت
نحوه تقسیم سود و زیان
مقررات مربوط به حل اختلافات
اگر قصد تدوین شرکت نامه خود را دارید بهتر است پیش از هر اقدامی با مشاوران مربوط به ثبت شرکت مشورت کنید و از آنها راهنمایی بگیرید. شما می توانید به آسانی با مشاوران ما ارتباط برقرار کنید و صفر تا صد ثبت شرکت خود را به ما بسپارید.
انواع شرکت نامه
در قانون تجارت ایران هفت نوع شرکت تجاری تعریف شده است که هرکدام از آنها ویژگیها و مقررات خاص خود را دارند. اما تنها چهار نوع از این شرکتها تنظیم شرکت نامه الزامی است:
شرکت با مسئولیت محدود
شرکت تضامنی
شرکتهای سهامی ( شرکت سهامی خاص و سهامی عام)
اما برای شرکتهای تعاونی، شرکت مختلط سهامی، شرکت مختلط غیر سهامی و شرکت نسبی، به جای شرکتنامه، اساسنامه یا قراردادهای مشابه تنظیم میشود.
اساسنامه و شرکت نامه چه تفاوتهایی با هم دارند؟
اساسنامه و شرکت نامه در نوع شرکت، محتوا و برخی الزامات قانونی با یکدیگر تفاوت های کلیدی دارند. شرکت نامه برای شرکتهای سهامی، شرکت با مسئولیت محدود و تضامنی لازم و ضروری است، درحالی که اساسنامه برای شرکتهای نسبی، مختلط و تعاونی امری ضروری است. شرکت نامه اطلاعات اولیه و کلی شرکت را در بر میگیرد و اساسنامه به جزئیات ساختار، اداره و عملکرد شرکت میپردازد. در انتها به این موضوع اشاره میکنیم که هر دو سند برای ثبت شرکت و فعالیت قانونی الزامی هستند، اما نوع سند انتخابی به نوع شرکت بستگی دارد.
نکات مهم در نگارش و تنظیم شرکت نامه
شرکت نامه باید قابل فهم نوشته شود و اطلاعات واضح و کامل باشد.
تمامی اطلاعات باید دقیق و صحیح نگارش شده باشد.
این سند باید توسط تمامی شرکا امضا شود.
شرکت نامه باید در سازمان ثبت شرکتها به ثبت برسد.
با رعایت نکاتی که در بالا برای شما بیان کردیم شما توانایی تنظیم یک شرکت نامه صحیح و مناسب کسبوکارتان داشته باشید. اگر هنوز درباره تدوین شرکت نامه و اساسنامه شرکت خود ابهامی دارید میتوانید با مشاوران مجموعه در تماس باشید.
جمعبندی
با تنظیم یک شرکت نامه دقیق و کامل، میتوانید از بسیاری از مشکلات و اختلافات احتمالی در آینده جلوگیری کنید. شرکت نامه سندی مهم در ضروری برای شرکتهای سهامی، تضامنی و شرکتهای با مسئولیت های محدود میباشد. شرکت نامه شما باید به طور واضح و شفاف تمامی اطلاعات شرکت را به طور کامل و دقیق نگارش و در انتها این سند توسط شرکا امضا شود. تشکر از همراهی شما و امیدوارم که این مطالب برای شما مفید بوده باشد.