ثبت شرکت یکی از مهم ترین اقدامات هر کسب و کاری قبل از شروع آن است. شما برای شروع فعالیت به کسب و کار خود به طور کاملا قانونی نیاز به ثبت شرکت دارید که ثبت شرکت یک سری شرایط و مراحل قانونی دارد.

 

ثبت شرکت چیست؟

پیش از پاسخ به این سؤال بیایید ببینیم که شرکت چیست؟

شرکت‌ اجتماع دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی به منظور انجام عملیات تجاری و کسب سود هستند. شرکت‌ها به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند.شرکت‌هایی که به منظور فعالیت تجاری تأسیس شده و به همین نام نیز خوانده می‌شوند و شرکت‌هایی که هدف از تأسیس آن‌ها تجارت نیست و اعمال تجاری انجام نمی‌دهند، شرکت‌های حقوقی یا مدنی نامیده می‌شوند.

هر کدام از این دو دسته خود شامل چند زیر مجموعه هستند.

 

 

خدمات ثبتی ما عبارتند از: 1- مشاوره ثبت شرکت در ایران 2- مشاوره ثبت انواع برند 3- ثبت انواع تغییرات شرکت ها 4- مشاوره حسابداری 5- طراحی وب سایت و برند سازی.

ثبت شرکت مسولیت محدود

شرکت مسولیت محدود ساده ترین نوع شرکت می باشد که از دو یا چند نفر تشکیل شده است و هر یک از شرکا به میزان آورده خود در این شرکت مسئولیت دارند که به آن سهم الشرکه می گویند.

در اسم شرکت حتما باید شرکت با مسئولیت محدود هم قید شود و چنانچه اسم هر یک از شرکا در سیلابهای شرکت باشد آن فرد حالت تضامنی نسبت به ارباب رجوع دارد یعنی تمام مسئولیتها به عهده آن فرد است .

حال شرکت با مسئولیت محدود می تواند هیئت مدیره داشته باشد و یا نداشته باشد همچنین مدیر عامل می تواند عضو هیئت مدیره باشدیا نباشد و حتی خود مدیرعامل ممکن است از میان شرکاهم نباشد .

در شرکت با مسئولیت محدود می توان شرکت تک مدیر عاملی ثبت کرد یعنی یک نفر به عنوان مدیر عامل باشد و شخص دیگری خارج از شرکا صرفا بخاطر رسیدن به حداقل افراد یعنی دو نفر و هیئت مدیره هم نداشته باشد.

در شرکت با مسئولیت محدود هر کسی به اندازه سرمایه خود مسئول قروض و تعهدات شرکت می باشد حال این آورده نقدی باشد ویا غیر نقدی هر شریک به همان اندازه در سرمایه سهم دارد و به همان اندازه دارای مسئولیت می باشد.

 

ویژگیهای شرکت با مسئولیت محدود:
  • سرمایه به سهام یا برگه اوراق تقسیم نمی شود و در این نوع شرکت سهم تعریف نمی شود و به صورت سهم الشرکه می باشد
  • هر کسی به اندازه سرمایه خود مسئول قروض شرکت می باشد
  • در نام شرکت حتما کلمه مسئولیت محدود باید آورده شود در غیر این صورت حالت تضامنی خواهد داشت
  • نمی توان سهم الشرکه را به صورت اوراق با نام ویا بی نام در آورد و حداقل سرمایه صدهزار تومان است
  • سهم الشرکه را نمی توان منتقل نمود به فرد دیگری مگر اینکه بیش از نیمی از تعداد شرکا که حداقل دارای سه چهارم کل سرمایه شرکت باشند وباید مجمع فوق العاده تشکیل شود
  • شرکت مسئولیت محدود دارای اوراقی شامل شرکتنامه ، تقاضانامه و اساسنامه است
  • باید در شرکت نامه قید شود که سهم الشرکه غیر نقدی به چه ارزشی و در چه تاریخی مخص شده است
  • معمولا شیوه اداره آن از تضامنی و نسبی کاملتر است ولی اگر تعداد اعضا زیاد است بهتر است سهامی خاص ثبت شود
  • در تشکیل مجمع فوق العاده همانطور که ذکر گردید باید بیش از نصف از تعداد شرکا که دارای حداقل سه چهارم سرمایه می باشند باید رعایت شود ولی در انحلال اینگونه شرکتهاشرط دوم رعایت نمی شود.

ثبت شرکت سهامی خاص

شرکتهای سهامی خاص شرکتهای تجاری هستندحتی اگر موضوع فعالیت آنهاغیر تجاری باشد شرکت سهامی خاص از سه نفر نباید کمتر باشد صعنی سه نفر مدیر که سهامدار هم هستند و آورده آنها باید واقعی باشد چون ۳۵ درصد در ابتدای تاسیس باید در بانک بلوکه شود و اگر هم آورده غیر نقدی باشد باید توسط کارشناس رسمی دادگستری تقویم شود و‌حداقل سرمایه شرکت هم باید مانند مسئولیت محدودصد هزار تومان باشد همچنین دو نفر نیز به عنوان بازرس اصلی و الل بدل بالاجبار باید انتخاب شوندکه هم فامیل با اعضای هیئت مدیره نباشند البته این نکته را هم اضافه کنیم که نباید ارتباط سببی یا نسبی تا دجه سه داشته باشند ولی در مسئولیت محدود انتخاب بازرس دلبخواهی است یعنی شرکت با مسئولیت محدود می تواند بازرس نداشته باشد.

شرکت سهامی خاص از نظر اعتبار هیچ فرقی با مسئولیت محدود ندارد در حقیقت اعتبار شرکت به کارکرد و شهرت و بزرگی و سرمایه شرکت است ولی اگر می خواهید شرکت پیمانکاری ویا مشاور ثبت کنید و برای گرفتن رتبه اقدام نمایید ویا اینکه از نظر نفرات شرکت مشکلی ندارید بهتر است شرکت سهامی خاص ثبت کنید چونکه مزایای بیشتری نسبت به مسئولیت محدود دارد و بانکها اعتبار بیشتری برای آن قائل هستند مثلا برای گرفتن وام و یا گشایش lc و همچنین برای گرفتن گرید و ارتقای آن و مناقصه و مزایده هایی که برای شرکتهای رتبه دار برگزار می شود.

در گذشته تبدیل شرکتهای مسئولیت محدود به سهامی خاص امکان پذیر بود ولی چند سالی است که این کار به هیچ عنوان امکانپذیر نمی باشد.

هر عضو هیئت مدیره باید سهامدار باشد ولی هر سهامداری می تواند عضو هیئت مدیره نباشد.در شرکتهای مسئولیت محدود به افراد شرکت می گوییم شریک یا شرکا ولی در سهامی خاص می گوییم سهامداران.شرکتهای مسئولیت محدوددارای اساسنامه، شرکتنامه و تقاضانامه هستند ولی سهامی خاص دارای اساسنامه و اظهارنامه است.

 

ویژگیهای شرکت سهامی خاص
  • سرمایه شرکت سهامی خاص حداقل صدهزار تومان است که موسسین تامین می کنند و حق صدور اعلامیه پذیره نویسی و اوراق قرضه را ندارند
  • تعدادمدیران در هیئت مدیره از سه نفر به بالا می باشد و مسئولیت سهامداران همانند شرکا در مسئولیت محدود می باشد
  • در اسم شرکت باید سهامی خاص قید شود در غیر اینصورت مانند مسئولیت محدود قانونگذار می تواند مسئولیت هر فرد را بصورت تضامنی برای شرکت در نظر بگیرد.
  • در شرکتهای سهامی خاص مجمع عمومی فوق العاده بدین صورت است که در دعوت اول باید افرادی که بیش از نصف سهام شرکت را دارند حاضر شوند و چنانچه این شرط حاصل نشد در دعوت دوم افرادی که بیش از یک سوم سهام شرکت را دارند باید حاضر شوند تا رأی به انجام برسد.
  • در سهامی خاص هر ۲ سال یکبار باید اعضای هیئت مدیره تمدید شوند و هر سال بازرسین باید تمدید شوند.
  • تعیین حق امضاها و تعیین سمتها در جلسه هیئت مدیره می باشد و چنانچه تغییر آدرس نیز در اساسنامه جزئ اختیارات هیئت مدیره باشد آن نیز در جلسه هیئت مدیره بررسی می گردد.
  • در شرکتهای سهامی خاص مجمع عمومی عادی در خصوص تعیین اعضا و تصویب بیلان مالی صورت می گیرد بدین صورت که در اولین دعوت باید افرادی که بیش از نصف سهام آن شرکت را دارند حاضر شوند و چنانچه صورت نگرفت باید در دعوت دوم هر عده از صاحبان سهام که حق رای دارند می توانند جلسه را تشکیل دهند.

ثبت شرکت سهامی عام

شرکت سهامی عام شرکتی است که موسسین آن ۲۰ درصد سرمایه شرکت را باید تعهد کنند و ۳۵ درصد آن ۲۰ درصد رانیز در یکی از بانکهای کشور به حساب جاری شرکت بلوکه کنند تا زمان تاسیس شرکت و بقیه سهام شرکت نیز از طریق فروش سهام به مردم تامین می شود و حداقل سرمایه در شرکت سهامی عام پانصد هزار تومان می باشد .
حداقل اعضا در سهامی عام ۵ نفر می باشد .
یکی از مهمترین و معتبرترین شرکتها سهامی عام است که اداره امور مهم کشور مانند دادو ستد با کشورهای خارجی ، عمرانی کشاورزی پتروشیمی معادن ایجاد سدها و بانکها وغیره را شامل میشود که راه اندازی اینگونه فعالیتها سرمایه بسیاری می خواهد که از طریق فروش سهام به مردم تامین می شود.

فروش سهام به مردم بدین صورت است که پس از اعلام و آگهی مردم به بانکی که تعهد سهام در آن بانک است رفته و ورقه تعهد سهام را امضا و مبلغ درخواستی را پرداخت نموده و ورقه سهام خود را امضا و دریافت می کنند و تمام شرایط شرکت را می پذیرند در ضمن مجوز اینگونه شرکتها از سازمان بورس و اوراق بهدار صادر می شود.
در اسم اینگونه شرکتها حتما باید واژه سهامی عام در کنار اسم شرکت بیاید و در تمام اوراق شرکت قید شود.در اینگونه شرکتها موسسین شرکت نمی توانند کلیه سهام و سرمایه شرکت را نزد خود داشته باشند و به دلیل حساسیت بالای اینگونه شرکتها و اخذ مجوزهای مختلف فقط در مواقع ضروری نیاز به ثبت اینگونه شرکتها است لازم به ذکر است به دلیل اینکه بیش از نصف سهام اینگونه شرکتها در اختیار مردم می باشد نقل و انتقال سهام با موافقت سهامداران انجام نمی شود.

 

ویژگیهای شرکت سهامی عام:
  • حداقل سرمایه‌ پانصد هزار تومان می باشد که ۳۵ درصد از ۲۰ درصد آن به حساب جاری شرکت در بانک و بقیه از طریق فروش سهام به مردم تامین می گردد
  • تشکیل مجمع عمومی موسسین در اینگونه شرکتها ضروری است و اظهارنامه به امضای موسسین می رسد
  • شرکت سهام عام برای فروش سهام باید اعلامیه پذیره نویسی منتشر نماید همچنین می تواند اوراق قرضه منتشر نماید.

 

مدارک لازم برای شرکت سهامی عام
  • امضای اعلامیه پذیره نویسی شده توسط کل موسسین در ۲ نسخه واظهارنامه و اساسنامه در ۲ نسخه
  • گواهی بانکی مبنی بر پرداخت ۳۵ درصد از ۲۰ درصد سرمایه تعهدی
  • در صورت نیاز به مجوز ارائه آن ( لازم به ذکر است که مجوز اولیه از سازمان بورس و اوراق بهادار گرفته می شود )
  • مدارک هویتی مدیران و شخص حقوقی برگه نمایندگی مربوطه

شرکت تضامنی

شرکت تضامنی شرکتی است بسیار شبیه به شرکت با مسئولیت محدود ولی مسئولیت افراد بصورت نامحدود است یعنی شرکت با مسئولیت نامحدود است در اینگونه شرکتها می بایست نام یکی از شرکا در نام شرکت درج شود مثلا شرکت محمد رضایی و شرکا یا برادران یعنی اگر شرکت دچار بدهی شود هر یک از شرکا مسئول پرداخت این بدهی بصورت نامحدود هستند .

معمولا کمتر افرادی شرکت تضامنی ثبت می کنند مگر اینکه اجبار قانونی وجود داشته باشد مثلا شخصی بخواهد صرافی ثبت کند که حتما باید شرکت تضامنی باشد و از بانک مرکزی مجوز بگیرد دیگر قوانین شرکت تضامنی کاملا شبیه شرکت با مسئولیت محدود است ( رجوع شود به توضیحات مسئولیت محدود).

در شرکت تضامنی اعتبار تک تک افراد بسیار حیاتی و مهم می باشد و هریک از افراد مسئول قروض شرکت می باشد و چنانچه افراد بین خود قراردادی غیر از این بسته باشند از نظر قانونی بی ارزش می باشد به همین دلیل افراد می بایست اطمینان کامل به یکدیگر داشته باشند و طلبکار می تواند طلب خود را از تک تک افراد مطالبه کند به همین دلیل اینگونه شرکتها از اعتبار بالایی برخوردارند و کلیه تغییرات و تصمیمات باید با کلیه شرکا انجام شود.

مدارک لازم

  • دو نسخه تقاضانامه
  • دو نسخه شرکتنامه
  • دو نسخه اساسنامه
  • کپی کارت ملی و شناسنامه شرکا
  • مجوزهای لازم

ثبت شرکت منطقه آزاد تجاری

مناطق آزاد مناطقی هستند که هدف اولیه آنها توسعه صادرات و افزایش رونق اقتصادی است این مناطق باعث می شوند که کشورهای خارجی برای سرمایه گذاری روانه این مناطق شوند و اوضاع کشورها از نظر اقتصادی بهتر شود مناطق آزاد از ۱۵ تا ۲۰ سال بسته به نوع فعالیت شامل معافیت مالیاتی می شود و کار تجارت در ابعاد بین المللی ساده تر می شود چون تشریفات داخل کشور را ندارد همچنین باعث کارآفرینی و فرصتهای شغلی جدید می شود . در مناطق آزاد قوانین گمرکی وجود ندارد چه برای واردات و چه برای صادرات.

در کشور ایران ۷ منطقه آزاد گمرکی وجود دارد که هر کدام از قدیم بخاطر دادوستدهای خاص با کشورهای مختلف حائذ اهمیت شدندمثلا منطقه آزاد کیش که صید مروارید از قدیم رواج داشته و اکنون یکی از مهمترین مناطق آزاد تجاری کشور است .

منطقه آزاد دیگری که بسیار مهم است جزیره قشم است که بسیار تاریخی است و قدمت آن به ۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد همچنین مناطق آزاد دیگر شامل ارس ( درهمسایگی ارمنستان و آذربایجان ) ، چابهار، اروند، انزلی،ماکو .

مناطق آزاد یکی از مهمترین و سودآورترین مناطق هر کشوری هستند که چنانچه زیرساختهای مناسب و مدیریت کافی و پشتیبانی خوبی از دولت آن کشور داشته باشد می تواند سبب رفع محرومیت آن مناطق و رونق اقتصادی در کشور شود.