شرکت دانش بنیان چیست و چه امتیازاتی دارد؟
به طور کلی به شرکت یا موسسه ای گفته میشود که از لحاظ فنی، مالی و سیستمی پارامترهای مورد نظر آیین نامه ارزیابی شرکت های دانش بنیان را دارا باشد. ایجاد شرکت دانش بنیان، امتیازات و مزایای بسیاری در راستای گسترش تولیدات دانش بنیان و توسعه محصولات و خدمات شرکت در پی خواهد داشت.
ثبت شرکت دانش بنیان چه مراحلی دارد؟
نکته بسیار مهمی که باید درباره مراحل ثبت شرکت دانش بنیان به آن دقت داشته باشید این است که برای دانش بنیانی شدن شرکت شما، مدارک، اطلاعات و موارد موردنیاز شرکت شما حتما باید توسط معاونت علمی ریاست جمهوری در سامانه مربوط به ثبت رسیده باشد. به این ترتیب تمامی مجوزهای موردنیاز برای دانش بنیانی شدن در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
برای اینکه بتوانید اقدام به ثبت شرکت دانش بنیان کنید مراحل خاصی وجود دارد. حتما این مراحل را بهصورت دقیق و مرحله به مرحله طی کنید تا بتوانید با موفقیت شرکت دانش بنیان خود را به ثبت برسانید. از جمله این مراحل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مرحله اول: انتخاب نوع شرکت دانش بنیان
برای ثبت شرکت دانش بنیان، ابتدا باید نوع شرکت (نوپا، صنعتی یا تولیدی) و نوع محصول یا خدمت خود را مشخص کنید. توصیه میشود در این مسیر از متخصصان کمک بگیرید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
مرحله دوم: آماده کردن مدارک و طرح توجیهی
آماده سازی مدارک شخصی، تخصصی و کاری، ایجاد کردن طرح توجیهی قوی برای خود از مهم ترین مراحل ثبت شرکت است. داخل طرح توجیهی شما باید اطلاعات شرکت را وارد کنید. این اطلاعات شامل اطلاعات اقتصادی و نحوه کار شرکت میشود.
مرحله سوم: مراحل مربوط به ثبت شرکت
پس از اینکه موفق شدید طرح توجیهی و مدارک خود را آماده کنید زمان آن خواهد بود که مجوزهای موردنیاز برای ثبت شرکت را دریافت کنید. این مجوزها شامل موارد متعددی میشود که دریافت هریک از آنها ممکن است هزینهای را برای شما داشته باشد. درصورتیکه قصد دارید در کمترین زمان ممکن این مجوزها را دریافت کنید بهترین راهی که پیش روی شما قرار دارد این است که یک مشاوره تخصصی را از مجموعه ما دریافت کنید.
شما در همین مرحله میتوانید مشخص کنید که نوع فعالیت شما به شکل خواهد بود؟ محصولی که شما قصد ارائه آن را دارید در چه مرحلهای از تجاریسازی قرار دارد؟ چه ایدهها و نوآوریهایی در طرح شما وجود دارد؟ شما میتوانید با استفاده از خدمات ما به لیست شرکت های دانش بنیان نیز دسترسی پیدا کرده و از این لیست در جهت آشنایی بیشتر با شرکتهای دانش بنیان استفاده کنید.
مرحله چهارم: راه اندازی و ثبت شرکت
پس از طی مراحل قبلی و اخذ مجوزهای لازم، اکنون آمادهی راهاندازی و ثبت نهایی شرکت دانش بنیان خود هستید. با در دست داشتن مدارک کامل و طرح توجیهی تایید شده، باید به سامانه رسمی ثبت شرکت مراجعه کنید.
ایجاد یا تاسیس شرکت دانش بنیان
بسیاری از افراد گمان می کنند برای دانش بنیان شدن، باید از ابتدا شرکت و یا موسسه ای دانش بنیان ثبت نمایند. در واقعیت، نیازی نیست که از ابتدای کار شرکت های دانش بنیان ثبت شده باشد و یا در موضوع فعالیت آن کلمه دانش بنیان ذکر گردد.
در حالت کلی نحوه دانش بنیان شدن این است که، شرکت یا موسسه ثبت شده باید تاییدیه دانش بنیان را از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت نماید. بدین منظور شرکت ها می توانند در سامانه reg.daneshbonyan.ir ثبت نام نموده و مورد ارزیابی قرار بگیرند.
چگونه شرکت دانش بنیان ثبت کنیم؟
- ورود به سامانه ثبت نام:
شرکت های متقاضی باید از قسمت ” ثبت نام و ارزیابی” و سپس بخش “سامانه ثبت نام شرکت ها و موسسات دانش بنیان” وارد سامانه ثبت نام شوند.
- ثبت نام اولیه شرکت:
شرکت هایی که برای اولین بار وارد سامانه می شوند بایستی با انتخاب گزینه “ثبت نام” و سپس تایید تعهدات و آگاهی های لازم، نام شرکت، شناسه ملی و همچنین پست الکترونیک شرکت را در فرآیند ثبت نام را تکمیل نموده. پس از آن، لینک فعالسازی سامانه به پست الکترونیک وارد شده ارسال گردد.
شرکت متقاضی پس از تایید لینک فعال سازی می تواند از طریق شناسه ملی و رمز انتخابی وارد سامانه شده. اطلاعات خود را وارد نماید.
- شروع ثبت اطلاعات شرکت:
متقاضی می بایست جهت ثبت اطلاعات شرکت ابتدا از نوار ابزار بالا فیلد ” ثبت اطلاعات ” و سپس ” ثبت اطلاعات شرکت ” را انتخاب نماید.
- تکمیل اطلاعات:
متقاضی باید در هفت بخش : مشخصات کلی – هیئت مدیره – سهامداران – مجوزها ، استانداردها – منابع انسانی موجود– کالا و خدمات – اطلاعات مالی که فیلدهای هر قسمت در سمت راست صفحه نمایش داده شده است، را تکمیل نماید.
لازم به ذکر است در تمامی قسمت های فرآیند تکمیل اطلاعات، شرکت، پس از ثبت اطلاعات بایستی به روی دکمه “ذخیره” که در انتهای هر صفحه قرار گرفته، کلیک نماید.
-
ارسال درخواست بررسی دانش بنیان:
شرکت بعد از تکمیل اطلاعات خود و بارگذاری اسناد مربوط بایستی به قسمت ارسال درخواست دانش بنیان مراجعه نماید. در انتها به روی درخواست نهایی کلیک نماید. در صورت تایید ارسال درخواست، رسید پذیرش ارائه خواهد شد.